Промислові випробування приладу електромагнітної обробки води в системі оборотного тепловодопостачання - Кюрчев, Володимир Миколайович; Кюрчев, Владимир Николаевич; Kiurchev, Volodymyr; Мовчан, Сергій Іванович; Мовчан, Сергей Иванович; Movchan, Serhii; Андріанов, О. А.; Бережецький, О. В. (My University, 2020)
Розглянуто питання дослідно-промислових випробувань приладу імпульсної високочастотної підготовки та використання технічної води контуру водяного охолодження внутрішньої півфази електроду №2 печі №32 цеху №4 акціонерного товариства «Запорізький завод феросплавів». Прилад використовувався з метою очищення внутрішніх елементів контуру водяного охолодження від старого накипу та недопущення формування нового, безпосередньо в умовах експлуатації печі. Підсумки випробувань довели надійність, ефективність та тривалість процесів захисту та боротьби із накипом і біообростанням на робочих поверхнях елементів контуру без застосування механічного очищення та застосування хімічних реагентів. Технологія безхімічного оброблення води у контурі водоохолодження металургійних печей базується на застосуванні підібраного, встановленого, та контрольованого приладу імпульсної високочастотної електромагнітної обробки води, що неінтрузивно (ззовні, без порушення суцільності труби або виробу) монтується на трубу безпосередньо перед входом охолоджуючої води у випробувальний об’єкт та підключається до електричної мережі змінного струму напругою 220В. Отримані результати випробувань приладу імпульсної високочастотної електромагнітної обробки води в робочому режимі, які проводилися у жорстких умовах працюючої металургійної печі під час реального виробничого процесу, наочно довели надійність та ефективність процесу захисту та боротьби із накипом на робочих поверхнях елементів контуру водоохолодження печі, забезпечуючи екологічну безпеку водних об’єктів, збільшення міжремонтного періоду експлуатації феросплавної печі, зменшення обсягів та вартості ремонтних робіт
Keywords: контур водоохолодження; металургійна піч; прилад імпульсної високочастотної електромагнітної обробки води; накип та біовідкладення; системи оборотного водопостачання