Аспекти визначення гендерної культури особистості студентів - Шлєіна, Людмила Іванівна; Шлеина, Людмила Ивановна; Shlieina, Liudmyla (ТОВ НВП “Росток А. В.Т.”, 2021)
Аналіз наукових підходів щодо визначення сутності поняття «гендер» та його похідних у наукових дослідженнях дозволяє узагальнити, що більшість вчених одностайні щодо відмінності гендеру від біологічної статі, щодо його соціального походження, уможливлення конструювання через певні інститути соціалізації, культурні норми, розподіл праці, наявні в суспільстві ролі та стереотипи.
Keywords: гендер; суспільство; особистість; гендерні дослідження; спілкування