Інвестиційний потенціал домашніх господарств - Грицаєнко, Микола Ігорович; Грицаенко, Николай Игоревич; Hrytsaienko, Mykola; Грицаєнко, Галина Іванівна; Грицаенко, Галина Ивановна; Hrytsaienko, Halyna (My University, 2020)
На сучасному етапі розвитку світового та національного господарства однією з найактуальніших проблем для України є «… активна інвестиційна політика, яка б мала систему стратегічних і тактичних цілей, а також оцінку необхідних ресурсів для їхнього досягнення» [1, c. 86]. Макроекономічним індикатором соціально-економічного становища країни є ощадна та інвестиційна поведінка домашніх господарств, які одночасно виступають постачальниками економічних ресурсів і основними споживачами товарів та послуг. Збільшення доходів домашніх господарств обумовлює зростання їхньої ролі як суб'єктів інвестиційної діяльності, що не тільки капіталізують частину своїх доходів, спрямовуючи їх у різні фінансові інститути і реальне виробництво, а й через збільшення споживання опосередковано сприяють зростанню інвестицій через ріст платоспроможного попиту на ринку товарів і послуг.
Keywords: інвестиційний потенціал; домашні господарства; інвестиції; гроші