Риторична освіта як філософія мовного спілкування та поведінки - Шлєіна, Людмила Іванівна (ТДАТУ, 2021)
Риторика вплинула на всі сфери життя суспільства і на багато суміжних з нею галузей гуманітарного знання – філософію, філологію, історію, логіку, вбираючи водночас ідеї та досягнення цих наук. В основі риторики – усне мовлення і людина, що говорить. Ця тема цієї статті актуальна, бо риторика містить низку категорій, звернення яких було і має залишитися нормою.
Keywords: риторика; риторична освіта; сучасна риторика