Опис до патенту на корисну модель № 48097 "Установка для калібрування посівного матеріалу плодових кісточкових культур" - Караєв, Олександр Гнатович; Караев, Александр Игнатьевич; Karaiev, Oleksandr; Бондаренко, Лариса Юріївна; Бондаренко, Лариса Юрьевна; Bondarenko, Larysa (Державний департамент інтелектуальної власності, 2010)
Установка для калібрування посівного матеріалу плодових кісточкових культур, що включає раму, решітну частину з очисниками отворів решіт, привод та приймачі, яка відрізняється тим, що встановлено вал, на якому розташовано механізм регулювання амплітуди коливань решітної частини та встановлені дві передні та дві задні металеві стійки, які шарнірно з'єднані з рамою і решітною частиною, причому на задніх металевих стійках виконано паз з мітками, а як керування роботою установки використовується перетворювач частоти.
Keywords: калібрування насіння плодових культур; насіннєочисна машина CM - 0,15; перетворювач частоти НІТАСHI Х200 - 002 SFEF; собівартість вирощування саджанців; попередження руйнування кістянки; штамповане решето; потенціометр