Використання БПЛА у плануванні та розвитку територій адміністративно-територіальних утворень (25ГЗД006000000ПЗ) : кваліфікаційна робота здобувача ОС «Бакалавр» : спец. 193 Геодезія та землеустрій ОПП «Геодезія та землеустрій» - Євтушок, Ігор Сергійович (Запоріжжя: ТДАТУ, 2023)
Мета роботи на основі теоретичних та практичних досліджень сформувати рекомендації щодо використання БПЛА у плануванні та розвитку територій адміністративно-територіальних утворень Запорізької області. Дана робота присвячена вивченню можливостей використання безпілотних літальних апаратів (БПЛА) у плануванні та розвитку територій адміністративно-територіальних утворень. Вона обгрунтовує важливість застосування БПЛА для збору високоточних географічних даних, моніторингу стану довкілля, планування інфраструктури та управління природними ресурсами. Робота розглядає технічні характеристики БПЛА, їх правове регулювання, економічну ефективність в порівнянні з традиційними методами, а також можливості інтеграції зі сучасними геоінформаційними системами. Висновки дослідження дозволяють розробити рекомендації щодо оптимального використання БПЛА для підтримки сталого розвитку та ефективного управління територіями.
Keywords: безпілотні літальні апарати (БПЛА); географічні інформаційні системи (ГІС); територіальне планування; інфраструктурне планування