Ціноутворення: курс лекцій для здобувачів ступеня вищої освіти «Бакалавр» зі спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» - Лисак, Оксана Іванівна; Лысак, Оксана Ивановна; Lysak, Oksana; Андрєєва, Лариса Олександрівна; Андреева, Лариса Александровна; Andrieieva, Larysa; Завадських, Ганна Миколаївна; Завадских, Анна Николаевна; Zavadskykh, Hanna (Мелітополь: ТДАТУ, 2020)
У курсі лекцій викладено зміст дисципліни «Ціноутворення». Розглянуто економічну сутність ціни в умовах ринкової економіки; теоретичні, методологічні й практичні питання формування цін; вплив різноманітних факторів на процес формування цін; цінова політика підприємства в області ціноутворення та цінові стратегії; витратні й ринкові методи формування цін; галузеві особливості ціноутворення й особливості ціноутворення на світовому ринку.
Keywords: ціна; теорії ціноутворення; функції ціни; ціноутворення; діюча система цін; склад ціни; стадії руху товару; виробниче підприємство; гуртова торгівля; роздрібна торгівля; кінцевий споживач; основні чинники ціноутворення; система цін; види цін; знижки із цін; цінова політика; методи ціноутворення; державне регулювання цін