Аналіз головних напрямів децентралізації влади в Україні - Яременко, Єлизавета; Вороніна, Юлія Євгенівна; Voronina, Yuliia (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
Реформа децентралізації в Україні є ключовим етапом модернізації системи управління, що спрямована на посилення ролі місцевого самоврядування, підвищення якості надання публічних послуг і забезпечення сталого розвитку громад. В умовах змінної економічної ситуації, військових викликів та потреби у швидкій адаптації адміністративних процесів до локальних реалій, дослідження напрямів та ефективності децентралізації є вкрай важливим для визначення подальших стратегій розвитку країни.
Keywords: реформа децентралізації; децентралізація; бюджети громад