Механізм управління фінансовими ризиками аграрних підприємств - Захарова, Наталя Юріївна; Захарова, Наталья Юрьевна; Zakharova, Natalia (My University, 2011)
В сучасних умовах сільськогосподарські підприємства недостатньо уваги приділяють питанням управління фінансовими ризиками. Це обумовлено багатьма факторами, серед яких визначальними є по-перше, відсутність спеціалістів з фінансів, які могли б виявити, ідентифікувати, оцінити дію фінансових ризиків у аграрному секторі і запропонувати заходи щодо їх нейтралізації, по-друге, низький рівень інформованості про вплив фінансових ризиків на результати фінансово-господарської діяльності і механізми управління ними, по-третє, сконцентрованість керівників підприємств на подоланні більш традиційних для сільського господарства виробничих(технологічних) та природно-кліматичних ризиків.
Keywords: аграрний бізнес; ризики аграрного виробництва; СОТ; аграрний сектор; фінансовий ризик; фактори; фінансовий леверидж; кредитні ставки; управлінські рішення; інвестиційна діяльність