Аналітичні дослідження енергетичної ефективності використання пульсаційного гомогенізатора молока - Воробйова, О. В.; Левченко, Л. В.; Самойчук, К. О. (Гельветика, 2016)
В результаті аналітичних досліджень визначено, що для зниження енерговитрат пульсаційного гомогенізатора молока необхідно підвищувати частоту коливань поршня. Мінімальна потужність електродвигуна приводу (2,8–3,2 кВт) досягається при частоті 9000 хв-1 та амплітуді коливань 12–14 мм при середній дисперсності емульсії 1,1–1,2 мкм.
Keywords: молоко; вершки; напої; морозиво; дисперсність емульсії; гомогенізатори; жирова фаза молока; молочна емульсія; енерговитрати