Місцеве самоврядування у сфері цивільного захисту : кваліфікаційна робота здобувача ОС «Магістр» : спец. 281 Публічне управління та адміністрування ОПП «Публічне управління та адміністрування» - Вєрбій, Станіслав (Запоріжжя: ТДАТУ, 2026)
Система цивільного захисту є ключовою складовою національної безпеки та стійкості держави, оскільки забезпечує захист , територій, інфраструктури та навколишнього середовища від ситуацій природного, техногенного та воєнного характеру. В умовах широкомасштабної військової агресії проти України питання організації та ефективного функціонування цивільного захисту набуло стратегічного значення, визначаючи спроможність держави протистояти загрозам та забезпечувати безпеку громадян на всіх рівнях управління.
Keywords: функціонування цивільного захисту; самоврядування; місцеве самоврядування