Сталий маркетинг у туристичній діяльності: екологічна відповідальність, соціальні ініціативи та економічна стійкість - Бордюжа, С. О. (Запоріжжя : 2024, 2024)
UA: Сучасна туристична галузь стикається з численними викликами, серед яких глобальні зміни клімату, необхідність збереження природних ресурсів і зростаючі вимоги суспільства до соціальної відповідальності бізнесу. У цьому аспекті сталий маркетинг набуває все більшої актуальності для підприємств, що прагнуть створити довгострокову цінність, інтегруючи екологічну відповідальність, соціальні ініціативи та економічну стійкість. Сталий маркетинг у туристичній діяльності передбачає впровадження підходів, які забезпечують гармонічний баланс між економічними, соціальними та екологічними аспектами. Цей підхід включає три основні компоненти: - екологічна відповідальність – реалізація практик, що мінімізують негативний вплив на навколишнє середовище; - соціальні ініціативи – підтримка розвитку місцевих спільнот і культурної взаємодії; - економічна стійкість – забезпечення фінансової стабільності підприємств і довгострокового зростання регіону. Ці складові формують основу сталого маркетингу, дозволяючи підприємствам досягати не лише комерційних, а й соціальних та екологічних цілей.
Keywords: сталий маркетинг; туристична сфера; екологічна відповідальність; економічна стійкість; інтеграція; конкурентоспроможність