Магнетизм у техніці та побуті - Ляпіна, Є. І. (Мелітополь: ТДАТУ, 2019)
Слово "магніт" походить від грецького словосполучення, яке переводиться як "камінь з Магнесії", по назві азіатського міста, де були в давнину відкриті поклади магнетиту. З фізичної точки зору елементарним магнітом являється електрон, а магнітні властивості магнітів взагалі обумовлюються магнітними моментами електронів, що входять до складу намагніченого матеріалу. Більшість технічних застосувань магнітів ґрунтуються на їх здатності притягувати і утримувати залізні предмети
Keywords: магнетизм; електрон; магнітні властивості магнітів; постійні магніти; магнетит