Інтерактивні методи у викладанні дисциплін садівничого профілю в умовах дистанційного навчання - Кузьмінець, Оксана Миколаївна; Тогачинська, Ольга Василівна; Kuzminets, Oksana; Togachinska, Olha (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
UA: Стаття присвячена аналізу сучасних інтерактивних методів викладання садівничих дисциплін. Розглянуто особливостізастосування сторі-лекцій, кейс-методу, міні-квестів та елементів гейміфікації як інструментів формування професійних компетентностей майбутніх фахівців у галузі садівництва. Наведено приклади впровадження зазначених методів у навчальний процес, що сприяють активізації пізнавальної діяльності студентів, розвитку критичного мислення та практичних навичок. /// EN: The article is devoted to the analysis of modern interactive teaching methods in horticultural disciplines. It examines the use of story-based lectures, case studies, mini-quests, and elements of gamification as tools for developing the professional competencies of future horticulture specialists. The paper presents examples of implementing these methods in the educational process, contributing to the activation of students’ cognitive activity, the development of critical thinking, and the acquisition of practical skills.
Interactive methods in teaching horticultural disciplines in distance learning conditions
Keywords: інтерактивне навчання; садівничі дисципліни; сторі-лекція; кейс-метод; мініквест; гейміфікація; interactive learning; horticultural disciplines; story-based lecture; case study; mini-quest; gamification