Контроль та аналіз у системі антикризового управління підприємством - Сурженко, Нонна Вікторівна; Сурженко, Нонна Викторовна; Surzhenko, Nonna; Панкова, І. С. (Полтавська державна аграрна академія, 2021)
Загальну модель аналітичного забезпечення антикризового управління на підприємстві доцільно поділити на: аналіз можливостей (імовірності) прояву кризових явищ; аналіз причин, що обумовлюють виникнення кризи; аналіз втрат за очікуваними чи фактичними наслідками розгортання кризи; аналіз ресурсних можливостей запобігання чи подолання кризи. Узагальнення вітчизняного та зарубіжного досвіду процесу антикризового управління свідчить про те, що при створенні відповідного аналітичного забезпечення вирішують наступні основні аналітичні завдання: оцінку ресурсного потенціалу протидії банкрутству та після кризового виживання підприємства; визначення обсягу необхідних ресурсів для подолання кризи; вивчення стратегій розвитку підприємства в контексті аналізу потенціалу подолання кризових явищ; визначення необхідного грошового потоку для подолання кризи.
Keywords: інновації; система антикризового управління; елементи антикризового управління; антикризове управління; доцільність антикризових заходів