Основні напрями підтримки молочного скотарства в особистих селянських господарствах Запорізької області - Яворська, Тетяна Іванівна; Яворская, Татьяна Ивановна; Yavorska, Tetiana (My University, 2006)
Тваринництво – одна з стратегічних галузей сільського господарств, рівень розвитку якої значною мірою визначає продовольчу безпеку держави і якість харчування населення, а , значить, і здоров’я нації. Особливе місце серед продукції тваринництва займає молоко. Молоко – один з найдавніших продуктів харчування, який з’явився одночасно з виникненням людського життя. Роль і значення молока на всіх етапах розвитку суспільства залишаються винятково важливими і майже незмінними. Зміни відбуваються хіба в зростанні обсягів виробництва та виготовлення з нього все нових продуктів харчування
Keywords: молочне скотарство; тваринництво; продовольча безпека держави; продукція тваринництва; молоко