Перспективний метод збереження продукту - Тетервак, І. Р. (Харків: ХНТУСГ, 2019)
Ринок обладнання шокової заморозки можна розділити на : шокову заморозку (–10...–40 °С), шокове охолодження (зазвичай 3 °С). Незалежно від температури принцип процесу полягає в тому, щоб в найкоротші терміни довести продукт до потрібного стану.
Keywords: шокова заморозка; шокове охолодження; температура; фризери; холодильна камера; продукт; кристали; мікроорганізми