Кінцеве розкислення сталей для поковок - Буніна, Людмила Миколаївна; Бунина, Людмила Николаевна; Bunina, Liudmyla; Чернишова, Людмила Миколаївна; Чернышева, Людмила Николаевна; Chernyshova, Liudmyla (My University, 2015)
UK: Pозглянуто зв'язок форми неметалевих включень та механічних властивостей. Показано, що отримання глобулярних включень оксидів та сульфідів церію, які не деформуються при куванні, знижає анізотропію механічних властивостей. RU: Рассмотрена связь формы неметаллических включений и механических свойств. Показано, что получение глобулярных, не деформирующихся при ковке, включений оксидов и сульфидов церия, снижает анизотропию механических свойств. EN:The bond of nonmetallic inclusions form and mechanical properties are considered. It was shown that receipt of rigid globular oxide and sulphide cerium inclusions for forging decreased of mechanical properties anisotropic.
Конечное раскисление сталей для поковок
Final deoxidation for forging steels
Keywords: ковані сталі; малоперлітна сталь; середньовуглецеві марганцевисті сталі; алюміній; механічні властивості сталі; конструкційні низьколеговані сталі; фероцерій; гаряча обробка тиском; хімічний склад сталей; кування