Економічна оцінка впровадження інноваційних технологій при виробництві продукції садівництва - Кравець, Олег Васильович; Кравец, Олег Васильевич; Kravets, Oleh; Матковський, Олександр Іванович; Матковский, Александр Иванович; Matkovskyi, Oleksandr (My University, 2017)
UK: У статті розглядаються методичні підходи визначення ефективності використання додаткових капіталовкладень, що до модернізації існуючого обладнання, яке дозволить: ефективніше використовувати трудові ресурси, зменшити фонд оплати праці, зменшити загальну собівартість однієї із складових технологічного процесу виробництва саджанців плодових культур. У процесі розрахунку встановлено, що: додаткові капіталовкладення на модернізацію обладнання складуть 2358 грн., зменшення фонду оплати праці, за рахунок скорочення працівників на 6 осіб, збільшення витрат на амортизаційні відрахування та технічне обслуговування і ремонт устаткування, але в той же час спостерігається скорочення загальних експлуатаційних та приведених витрат. У результаті річний економічний ефект складе 2081 грн, термін окупності 1,13 року. EN: In the process of calculation, it was established (Table 2): additional investments for equipment upgrades will amount to UAH 2358, a decrease in the wage fund, due to a decrease in the number of employees for six people, an increase in the cost of depreciation and maintenance and repair of equipment, but at the same time observed Reduction of total operating and reduced costs. As a result, the annual economic effect will be 2081 UAH, payback period is 1.13 years.
Economic evaluation of introduction of innovative technologies in manufacture of horticulture production
Keywords: ефективність; технологія; капіталовкладення; окупність; річний економічний ефект; управлінське рішення; efficiency; technology; investment; payback; annual economic effect; management decision