Обґрунтування використання альтернативних палив для мобільних енергетичних засобів: пояснювальна записка до дипломної роботи здобувача СВО Магістр - Шевченко, Даніїл (My University, 2022)
Проаналізовано необхідність та можливість використання біопалива як альтернативного палива для дизельних двигунів мобільних енергетичних засобів. Висвітлено науково-методичні засади виготовлення біопалива на основі ріпакової олії. Наведено методики визначення основних фізико-хімічних властивостей палив, призначених для використання на дизельних двигунах. Висвітлено результати дослідження фізико-хімічних властивостей РМЕ та їх сумішей з газовим конденсатом. Зроблено порівняльну оцінку властивостей сумішей біопалива з дизельним паливом Робота висвітлює заходи безпечного виготовлення та використання біопалива як пального для мобільних енергетичних засобів. Обґрунтовано економічну ефективність отримання сумішей біопалива з газовим конденсатом та порівняно вартість витрат на біопаливо з вартістю дизельного палива.
Keywords: альтернативні палива; дизельні двигуни; біопаливо; газовий конденсат; ріпаково-метилові ефіри