Соціально-філософський аналіз національної самосвідомості у системі етнічної ідентичності - Тараненко, Галина Григорівна; Тараненко, Галина Григорьевна; Taranenko, Halyna (My University, 2018)
Актуальність вивчення проблеми національної самосвідомості продиктована необхідністю врахування особливостей народів під час проведення суспільно-політичних і соціально-економічних реформ і перетворень в сучасній Україні, адже уроки історії показують, що багато важливих реформи, що проводяться в країні в різний час, в тому числі під час зміни суспільно-економічних формацій, зазнали невдачі або були не закінчені якраз через невраховані національної самосвідомості народів.
Keywords: національнf самосвідомість; цінності