Ризики в управлінні проектами - Тебенко, Віта Миколаївна; Tebenko, Vita (Одеса : 2023, 2023)
UA: Ефективне управління економічними аспектами у поєднанні з управлінням ризиками, відіграють ключову роль у забезпеченні успішної реалізації проектів, які повинні приносити користь всім зацікавленим сторонам. Ризики є невід’ємними факторами, які супроводжують будь-який вид людської діяльності і саме існування людини. Деякі нові види ризиків виникають незалежно від логіки управлінської або господарської взаємодії, а деякі формуються в рамках процесу реалізації життєвого циклу підприємства. Ризик – це варіативна величина, яка визначає можливість реалізації декількох альтернатив. Необхідність ефективного управління можливими ризиками стає очевидною, коли ми усвідомлюємо, що несприятливі події чи зміни в умовах реалізації проекту можуть мати значний вплив на бюджет, терміни та результати проекту. Оцінка ризиків - це першочерговий крок у процесі управління проектом. Розуміння потенційних загроз та можливостей допомагає команді проекту розробити стратегії та плани. Оцінка ризиків також забезпечує прозорість та дозволяє зацікавленим сторонам адекватно оцінювати життєздатність проекту.
Keywords: ефективне управління; оцінка ризиків; роль ризиків; реалізація проекту