Удосконалення технології виробництва компоту з айви з підвищеними споживчими властивостями шляхом застосування натурального підсолоджувача стевії : кваліфікаційна робота ОС «Магістр» : спец. 181 Харчові технології ОПП «Індустрія здорового харчування» - Саєнко, Сергій Русланович (Запоріжжя: ТДАТУ, 2026)
В кваліфікаційній роботі обґрунтовано практичні рекомендації щодо удосконалення технології виготовлення компоту з айви шляхом застосування натурального підсолоджувача стевії для отримання продукту з підвищеними споживчими властивостями. У межах даної кваліфікаційної роботи проведено комплексне дослідження, яке включає кілька послідовних етапів. У першому розділі подано огляд наукових джерел, що стосуються теми дослідження. Другий розділ присвячено методології експерименту, зокрема опису використаних підходів і засобів. У третьому розділі наведено результати досліджень та їх аналітичне обґрунтування. Четвертий розділ містить розробку технологічної схеми виробництва компоту з айви зі стевією, що покращує його споживчі властивості. П’ятий розділ висвітлює SWOT – аналіз доцільності виробництва компоту зі стевією та врахування позитивних та негативних сторін виробництва. Шостий розділ охоплює економічну доцільність впровадження цієї технології. Сьомий розділ присвячено питанням охорони праці, включаючи заходи безпеки та дії в надзвичайних ситуаціях. У висновках узагальнено результати дослідження та підтверджено ефективність запропонованого підходу.
Keywords: айва; стевія; компот; функціональне харчування; технологічна схема; дослідження; органолептична оцінка