Опис до патенту на корисну модель № 139806 "Пристрій утилізації енергії вихлопних газів" - Стручаєв, Микола Іванович; Стручаев, Николай Иванович; Struchaiev, Mykola; Попрядухін, Вадим Сергійович; Попрядухин, Вадим Сергеевич; Popriadukhin, Vadym; Петров, Віктор Олексійович; Петров, Виктор Алексеевич; Petrov, Viktor; Самойчук, Кирило Олегович; Самойчук, Кирилл Олегович; Samoichuk, Kyryl; et al. (Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, 2020)
Пристрій утилізації енергії вихлопних газів містить вихлопну трубу, до якої щільно кріпляться гарячі спаї термоелектричного перетворювача на основі ефекту Пельтьє. Встановлено теплові трубки, які випарними зонами щільно кріпляться до холодних спаїв термоелектричного перетворювача, а їх конденсаційні зони виведені назовні в потік холодного повітря, додатково встановлено перетворювач електричної енергії
Keywords: пристрій утилізації енергії вихлопних газів; електрична енергія; пряме перетворення теплової енергії в електричну; забезпечення електричною енергією; електропостачання автомобіля