Механізм гідротермічної обробки круп’яних культур - Лебедєв, Є. В.; Кошулько, В. С.; Олексієнко, Вадим Олександрович; Алексеенко, Вадим Александрович; Oleksiienko, Vadym (My University, 2021)
Гідротермічна обробка веде до цілеспрямованої зміни технологічних властивостей зерна. За допомогою гідротермічної обробки збільшується відмінність властивостей частин зерна по в’язкості. Крім цього комплекс заходів щодо впливу на зерно теплом і водою дозволяє покращити біохімічні властивості і, зрештою, хлібопекарські якості борошна.
Keywords: властивості зерна; якість борошна; вологість; сушіння зерна; круп'яні культури