Продуктивність пшениці озимої при застосуванні регулятору росту Метіур в умовах Південного Стену України - Колесніков, Максим Олександрович; Колесников, Максим Александрович; Kolesnikov, Maksym (Мелітополь: ТДАТУ, 2016)
UK: Регулятор росту рослин Метіур є ефективним засобом збереження та підвищення врожайності озимої пшениці. При застосуванні Метіуру збільшувалася польова схожість, активувався ріст бічних пагонів, підвищувався адаптаційний потенціал до умов перезимівлі, збільшувалася площа листової поверхні, що дозволило збільшити врожайність пшениці. EN: It is shown that the use of the growth regulator Metiur increased germination, number of lateral stems of winter wheat, improved the adaptive capacity of plants to conditions of winter hibernation. Foliar treatment of crops stimulated the biological productivity of wheat, which і ncr eased yi el d by 8.4%.
Keywords: озимі культури; якість продукції; продуктивність культур; регулятори росту; стимуляції ростових процесів; фізіолого-біохімічні процеси; стреси; growth regulator; metiur; winter wheat; yield; biological productivity