Структурне, кінематичне та силове дослідження важільного механізму: посібник-практикум - Михайленко, Олена Юріївна; Михайленко, Елена Юрьевна; Mykhailenko, Olena; Вершков, Олександр Олександрович; Вершков, Александр Александрович; Verchkov, Oleksandr; Галько, Сергій Віталійович; Галько, Сергей Витальевич; Halko, Serhii; Малюта, Сергій Іванович; Малюта, Сергей Иванович; Maliuta, Serhii; et al. (ТДАТУ, 2020)
Посібник-практикум призначений для вивчення основ інженерної механіки, а саме розділу теорії механізмів і машин, властивості окремих типів механізмів, що широко застосовуються у самих різних машинах, приладах і пристроях; розглядаються завдання вдосконалення сучасної техніки, створення нових високопродуктивних машин і систем, які звільняють людину від трудомістких процесів. ІМ ТММ базується на методах математичного аналізу, векторної та лінійної алгебри, диференціальної геометрії та інших розділів математики, тому посібник розрахований на студентів, які вже мають підготовку з вищої математики, теоретичної механіки, векторної алгебри, інформатики та ін.
Keywords: іІнженерна механіка; практикум; аналіз механізмів; машина; класифікація Ассура-Артоболевського; механізм; ланка; триланковий механізм