Вплив природних гуматів і гідротермічних умов на продуктивність насаджень суниці садової (FRAGARIA ANANASSA L.) - Калитка, Валентина Василівна; Карпенко, М. В.; Kalytka, Valentyna; Karpenko, M. (Херсон : ХДАУ, Грінь Д. С., 2015)
UA: Наведено результати досліджень використання торфових гуматів в технології вирощування ягідних насаджень суниці садової. Встановлено, що стимулюючий вплив Ультрагумату на кількість генеративних органів більш виражений в однорічному ягіднику (10–24 % і 13–33 %) і зменшується у дворічних насадженнях до 3–9 % і 5–21 % відповідно. Залежно від віку насаджень гідротермічні умови року суттєво впливають на врожайність суниці. EN: The results of investigation of the peat gumates use in the technology of growing strawberry are given in this article. The stimulating effect of Ultragumat on the number of generative organs is more pronounced in one-year berries pitch (10-24% и 13-33%) and decreases in two – year plantings to 3-9 % и 5-21%, respectively. The hydrothermal conditions of the year significantly affect the productivity of Strawberry because of the age of plantings.
The influence of natural gumates and hydrothermal conditions on the productivity of strawberry plantings
Keywords: суниця садова; гумати; гідротермічні умови; фази розвитку; урожайність; strawberry; gumates; hydrothermal conditions; phases of development; productivity