Якість диспергування в струминно-щілинному гомогенізаторі молока - Кузьмін, К. С. (ХДУХТ, 2021)
Процес зниження енерговитрат при диспергуванні молочного жиру (дисперсної фази) для забезпечення високого ступеня гомогенізації є однією з актуальних задач молокопереробної промисловості. Можливим способом підвищення енергоефективності гомогенізаторів є створення високої різниці швидкостей дисперсійної та дисперсної фаз при розробці конструкції диспергаторів, принцип дії яких передбачає роздільну подачу знежиреного молока та вершків. Найбільш перспективною з точки зору підвищення енергоефективності при забезпеченні високої якості диспергування є конструкція струминно-щілинного гомогенізатора молока з роздільною подачею вершків (СЩГРВ).
Keywords: диспергування; гомогенізатор молока; вершки; диспергування молочного жиру