Утилізація і переробка металевої стружки - Покровенко, К. Ю. (Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного, 2021)
Технічний прогрес призвів до інтенсивного використання металу, ресурси якого невблаганно скорочуються. Це призводить до дефіциту і подорожчання цієї сировини. З огляду на, що запаси руди небезмежні, а легкодоступний металевий лом практично вичерпаний, виникає питання пошуку нових можливостей поповнення сировини для відновлення запасів металу. Одним з таких способів є збір і подальша переробка металевої стружки, яка виникає в процесі обробки різних деталей на металообробних верстатах. Металева стружка є продуктом обробки різних металевих деталей за допомогою різного роду технологічного обладнання.
Keywords: металева стружка; металообробний верстат; технологічне обладнання