Регіональна кластерізація в контексті розвитку підприємництва України - Мілько, Дмитро Олександрович; Милько, Дмитрий Александрович; Milko, Dmytro; Педченко, Анна Павлівна; Педченко, Анна Павловна; Pedchenko, Anna (Мелітополь: ФОП Однорог Т. В., 2019)
UK: Як невід’ємний сектор ринкової економіки підприємництво має явну регіональну орієнтацію, оскільки підприємства, наприклад, малого бізнесу, які мають найбільшу питому вагу серед підприємств-суб’єктів господарювання у всіх регіонах, планують свою діяльність, виходячи, перш за все, з потреб місцевих ринків, обсягів та структури локального попиту, а місцева влада в межах своїх повноважень формує підприємницький клімат. EN: The system of indicators for the characterization of the entrepreneurship condition was proposed. The statistical analysis of the current entrepreneurship condition in the regions on the basis of multicriteria assessment, namely cluster analysis was conducted.
Keywords: попит; підприємницький клімат; реформи; реформування; моніторинг; кластерний аналіз; регіон; cluster analysis; entrepreneurship; regions