Методи оцінки ризиків проекту - Лактіонов, Є.; Андрєєва, Лариса Олександрівна; Андреева, Лариса Александровна; Andrieieva, Larysa (ТДАТУ, 2021)
Проведене дослідження особливостей кількісних методів оцінки ризиків проекту, переваг й недоліків основних методів оцінки ризиків проекту свідчить про те, що для забезпечення взаємного нівелювання недоліків якісного й кількісного методів, отримання достовірної інформації щодо рівня ризику й зменшення чинника невизначеності якісні й кількісні інструменти слід поєднувати. Отже, для проведення ефективного комплексного аналізу ризиків проекту необхідно зібрати та систематизувати достовірну інформацію про проект, визначити фактори, які істотно впливають на ризик проекту. Для врахування особливостей різних видів ризиків, використовувати різні методи кількісної оцінки; проводити якісний аналіз, беручи до уваги особливості й умови використання якісних і кількісних методів оцінки ризику.
Keywords: кризові обставини; ризики; методика експертизи ризиків; експертиза проектних ризиків; метод аналізу чутливості; метод статистичних випробувань; метод Монте- Карло; метод моделювання