Інженерна механіка (деталі машин): конспект лекцій - Дереза, Олена Олександрівна; Дереза, Елена Александровна; Dereza, Olena (ТДАТУ, 2019)
У курсі розглядаються основні методи розрахунку і конструювання типових деталей машин, тобто таких деталей, що зустрічаються в різних машинах поза залежністю від призначення і конструкції останніх. Це в основному деталі з'єднань – болти, гвинти, шпонки і деталі передач - зубчасті колеса, осі, вали і т.п.
Keywords: навчальне видання; машини; конструювання; деталі машин