Моделювання процесу деформації у ягоді винограду при заморожуванні - Малкіна, Віра Михайлівна; Малкина, Вера Михайловна; Malkina, Vira; Ялпачик, Володимир Федорович; Ялпачик, Владимир Федорович; Yalpachyk, Volodymyr (ТДАТУ, 2010)
UK: Дану роботу присвячено розробці заходів спрямованих на поліпшення товарного виду плодоовочевої продукції при зберіганні в замороженому стані. У статті представлені теоретичні дослідження, які дозволяють зробити висновок, що заморожування та дефростацію слід проводити за таких умов, коли внутрішній тиск дорівнює зовнішньому тиску. RU: Данная работа посвящена разработке мероприятий направленных на улучшение товарного вида плодоовощной продукции при сохранении в замороженном состоянии. В статье представлены теоретические исследования, которые разрешают сделать вывод, что замораживания и дефростацию следует проводить при таких условиях, когда внутреннее давление равняется внешнему давлению. EN: This work is devoted to development of measures aimed at improving salable condition of fruit and vegetable products kept frozen. This article describes theoretical researches which allow to draw the conclusion, that it is necessary to conduct freezing and defrosting under the conditions when the intrinsic pressure is equal to the external pressure.
Моделирования процесса деформации в ягоде винограда при замораживании
Process modeling of deformation in vine berry under freezing
Keywords: модель плода; оболонка; пружне тіло; нормальне напруження; внутрішній тиск; зовнішній тиск; напружено-деформований стан