Опис до патенту на корисну модель № 98383 "Пневморешітний сепаратор" - Михайлов, Євген Володимирович; Михайлов, Евгений Владимирович; Mykhailov, Yevhen; Задосна, Наталія Олександрівна; Задосная, Наталья Александровна; Zadosna, Nataliia; Mykhaylov, Yevhen (Державна служба інтелектуальної власності України, 2015)
Пневморешітний сепаратор містить завантажувальний пристрій, горизонтальне циліндричне решето із зовнішньою робочою поверхнею, пристрій виводу сходової фракції, встановлений спереду циліндричного решета перфорований лоток-інтенсифікатор та повітророздавальний канал з діаметральним вентилятором. У повітророздавальному каналі встановлено жалюзійний повітророзподільник та двосекційна середня стінка з шарнірно прикріпленою рухомою частиною, яка поділяє повітряний потік між жалюзійним повітророзподільником та лотком-інтенсифікатором, верхня стінка повітророздавального каналу має додаткову регульовану стінку. У жалюзійному повітророзподільнику кожна парна жалюзі із загальної кількості у два рази коротше непарної
Keywords: пневморешітний сепаратор; завантажувальний пристрій; циліндричне решето; лоток-інтенсифікатор; повітророздавальний канал; діаметральний вентилятор; повітророзподільник