Процеси обробки отворів на верстатах з ЧПК - Макаров, Д. В.; Полякова, А. (Мелітополь: ТДАТУ, 2019)
Основним способом здобуття отворів є свердління. Свердління – це процес виготовлення циліндрових отворів за допомогою метало ріжучого інструменту. Свердління, як правило, передує таким операціям як розточування або розгортання. Загальним для всіх цих операцій є поєднання обертального і поступального руху інструменту. Існує велика відмінність між свердлінням отворів невеликої глибини і глибоких отворів, для обробки яких розроблені спеціальні методи, що дозволяють свердлити отвір завглибшки, що у багато разів перевищує діаметр інструменту
Keywords: свердління; верстат з ЧПК; трепануюче свердління