Обгрунтування модернізації технологічної лінії виробництва короткорізаних макаронних виробів - Олексієнко, Вадим Олександрович; Алексеенко, Вадим Александрович; Oleksiienko, Vadym; Пупинін, Андрій Андрійович; Пупынин, Андрей Андреевич; Pupynin, Andrii; Мережко, І. Ю. (My University, 2021)
Виробництво макаронних виробів – найдавніша галузь харчової промисловості, яка виробляє продукти харчування повсякденного попиту. Розвиток цієї галузі у «радянський період» відрізняла висока концентрація та спеціалізація виробництва. Інша відмінна риса – поширення безперервного тризмінного режиму роботи, що забезпечувало більш високу стабільність технологічних параметрів, проте гальмувало розширення асортименту виробів.
Keywords: макаронні вироби; тісто; харчова та енергетична цінність