Опис до патенту на корисну модель № 18576 "Дозатор-розподільник дрібнодисперсних матеріалів" - Безпалов, Р. І.; Мілько, Дмитро Олександрович; Милько, Дмитрий Александрович; Milko, Dmytro; Забудченко, В. М.; Курнаев, О. М. (Державний департамент інтелектуальної власності, 2006)
Дозатор-розподільник дрібнодисперсних матеріалів, що містить бункер з конусоподібною верхньою частиною, в якій встановлені двоскатний розсікач і розпушувач, та циліндричною нижньою частиною з ротором і вивантажувальною щілиною, який відрізняється тим, що ротор виконаний у вигляді барабана з повздовжніми канавками і встановлений зі зміщенням відносно повздовжньої осі конусоподібної верхньої частини бункера, а розпушувач розміщений над ротором співвісно повздовжній осі конусоподібної верхньої частини. 2. Дозатор-розподільник за п. 1, який відрізняється тим, що розпушувач виконаний у вигляді циліндра з пальцями, розміщеними на циліндрі у шаховому порядку. 3. Дозатор-розподільник за п. 1, який відрізняється тим, що циліндрична нижня частина бункера має заслінку, що регулює ширину вивантажувальної щілини
Keywords: дозатор-розподільник дрібнодисперсних матеріалів; бункер; двоскатний розсікач; розпушувач; дозоване внесення дрібнодисперсних матеріалів; сільське господарство; промисловість