Розробка технології йогуртів для спортивного харчування з використанням екстрактів рослинного походження : кваліфікаційна робота ОС «Магістр» : спец. 181 Харчові технології ОПП «Індустрія здорового харчування» - Удовицький, Ельдар Каримович (Запоріжжя: ТДАТУ, 2026)
У теперішньому суспільстві спостерігається стрімке зростання зацікавлення до здорового способу життя та збалансованого харчування, що, у свою чергу, зумовлює більш активний розвиток ринку функціональних продуктів. Ці продукти мають не лише поживну цінність, але й здатність позитивно впливати на функціонування організму, сприяючи профілактиці захворювань та підтримці загального добробуту. Серед таких продуктів особливе місце займають функціональні молочні вироби, зокрема йогурти, які є доступними, популярними та зручними у споживанні.
Keywords: протеїновий йогурт; грибів Hericium erinaceus