Теоретичні та методичні засади обліку аналізу та аудиту інших необоротних матеріальних активів : кваліфікаційна робота ОС «Магістр» : спец. 071 Облік і оподаткування ОПП «Облік і оподаткування» - Назаренко, Олександр Вячеславович (Запоріжжя: ТДАТУ, 2026)
Сучасні трансформаційні процеси в економіці України супроводжуються зростанням вимог до результативності управління ресурсами підприємств, рівня відкритості фінансової інформації та раціональності використання активів. Поглиблення цифровізації господарської діяльності, інтеграція національної економіки у глобальні ринки, посилення конкурентного тиску та нестабільність зовнішнього середовища зумовлюють потребу у формуванні якісної інформаційної бази, здатної забезпечити обґрунтованість управлінських рішень. У цьому контексті особливої ваги набуває достовірна, системна й аналітично структурована інформація про стан, рух і ефективність використання активів підприємства. Важливою складовою його ресурсного потенціалу виступають інші необоротні матеріальні активи, які забезпечують безперервність виробничих процесів, підтримку матеріально-технічної бази та створюють передумови для сталого розвитку суб’єктів господарювання.
Keywords: активи; необоротні матеріальні активи; дослідження; система управління підприємством; матеріальні активи