Електротехнології в стимуляції проростання насіння - Довженко, О. Г.; Гулевський, Вадим Борисович; Hulevskyi, Vadym; Постол, Юлія Олександрівна; Postol, Yuliia (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
Одним із ключових наслідків електротермічної обробки насіннєвого матеріалу є його реакція на вплив електричного поля, що проявляється у зміні біологічних властивостей. Встановлено, що короткочасна дія слабкого електричного поля з напруженістю до 100 В/м здатна викликати низку позитивних змін у фізіологічному стані насіння, що має важливе значення для агротехнологічної практики.
Keywords: обробка насіння; стимуляція проростання насіння