Інтернет-маркетинг в просуванні товарів, послуг підприємства на прикладі ТОВ «ДОМІНОС ПІЦЦА ЮКРЕЙН» : кваліфікаційна робота магістра : спец. 075 Маркетинг ОПП «Маркетинг» - Водяницька, Яна (Запоріжжя: ТДАТУ, 2026)
Мета кваліфікаційної магістерської роботи – визначення напрямів удосконалення інтернет-маркетингу підприємства шляхом аналізу його поточного стану, дослідження поведінки споживачів та розробки рекомендацій щодо підвищення ефективності онлайн-просування послуг. Методи проведення досліджень: аналіз і синтез, системний підхід, порівняльний та статистичний аналіз, контент-аналіз, SWOT- та 8P-аналіз, метод експертного оцінювання, анкетування, метод аналізу ієрархій. Основні результати дослідження (наукові, практичні): – узагальнено теоретичні основи інтернет-маркетингу та визначено його роль у сучасній системі управління маркетингом підприємства; – проаналізовано макро- та мікросередовище функціонування ринку фастфуду в Україні та здійснено оцінку поточного стану інтернет-маркетингової діяльності підприємства; – проведено анкетне дослідження споживачів з метою виявлення актуальних критеріїв вибору та найефективніших інструментів онлайнпросування послуг; 5 – оцінено стратегічні альтернативи розвитку інтернет-маркетингової діяльності підприємства із застосуванням стратегічних аналітичних моделей та методу аналізу ієрархій; –розроблено комплекс практичних рекомендацій щодо вдосконалення інтернет-маркетингової стратегії підприємства та підвищення результативності цифрового просування, з урахуванням поведінки споживачів і умов конкурентного середовища; – запропоновано комплексний підхід до оцінки ефективності інтернет маркетингової діяльності підприємства сфери швидкого харчування із використанням стратегічних аналітичних інструментів.
Keywords: інтернет-маркетинг; цифрова маркетингова стратегія; онлайн-просування; поведінка споживачів; соціальні мережі; мобільний застосунок; доставка їжі; ринок швидкого харчування