Опис до патенту на корисну модель № 146832 " Гнучкий перетворювач енергії хвиль" - Стручаєв, Микола Іванович; Стручаев, Николай Иванович; Struchaiev, Mykola; Постол, Юлія Олександрівна; Постол, Юлия Александровна; Postol, Yuliia; Самойчук, Кирило Олегович; Самойчук, Кирилл Олегович; Samoichuk, Kyryl; Гулевський, Вадим Борисович; Гулевский, Вадим Борисович; Hulevskyi, Vadym; et al. (Державне підприємство "Український інститут інтелектуальної власності", 2021)
Гнучкий перетворювач енергії хвиль містить нерухомий фундамент, вертикальні стійки та перетворювачі енергії коливань хвиль в електричну енергію. Вертикальні стійки виготовлені у вигляді гнучких вуглеволоконних прутів, всередині яких розміщено п'єзокристали, з'єднані з електродами з можливістю переміщуватися при згинанні-розгинанні вертикальних стійок, під дією хвиль, перетворюючи її в електричний струм, який через загальний струмоприймач подається до накопичувача.
Keywords: енергія хвиль; електрична енергія; електроди; електричний струм; корисна модель