Опис до патенту на корисну модель № 146460 "Опалювальний пристрій" - Стручаєв, Микола Іванович; Стручаев, Николай Иванович; Struchaiev, Mykola; Постол, Юлія Олександрівна; Постол, Юлия Александровна; Postol, Yuliia; Самойчук, Кирило Олегович; Самойчук, Кирилл Олегович; Samoichuk, Kyryl; Петров, Віктор Олексійович; Петров, Виктор Алексеевич; Petrov, Viktor; et al. (Державне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності», 2021)
Опалювальний пристрій містить котел, прямий трубопровід подачі нагрітої води на опалення, насосну установку, опалювальні прилади, зворотній трубопровід до котла. На прямому трубопроводі подачі нагрітої води на опалення встановлена вихрова труба, гарячий вихід якої під'єднано до опалювальних приладів, а холодний вихід - до зворотного трубопроводу до насоса.
Keywords: котел; опалення; насосна установка; опалювальні прилади; вихрова труба; теплоенергетика