Сучасні способи вирощування інжиру звичайного (Ficus carica L.) - Іванов, І. С. (Мелітополь: ТДАТУ, 2019)
Зі зміною клімату в бік потепління Україна має перспективу для вирощування такої субтропічної культури, як інжир. Культивування Інжиру почалося в західній Азії. Промислові насадження знаходяться в багатьох країнах: Йордані, Грузії, Марокко, Італії, Іспанії, Франції, США, Бразилії, Аргентині, Мексиці, Чилі та ін. В Україні інжир вирощували у Нікітському ботанічному саді - Національному науковому центрі та вирощують в Хоро́льському ботані́чному саді - природоохоронній території загальнодержавного значення [1, 2]. Проте сучасні способи вирощування інжиру звичайної в умовах Сухого степу України не вивчені в достатній мірі
Keywords: вирощування інжиру; Ficus carica; інжир; субтропічні культури; культивування інжиру; садівництво