Ремонт чавунних блоків з тріщинами водяних сорочок - Алдошин, А. С.; Журавель, Дмитро Павлович; Журавель, Дмитрий Павлович; Zhuravel, Dmytro (ТДАТУ, 2021)
Деформації блоків циліндрів відремонтованих за даною технологією практично є такими ж, що і при ремонті деталей з малогабаритними тріщинами. Щоб повністю виключити негативний вплив деформації блоків від зварювання на працездатність двигунів, калібрують привалочну площину, що сполучається з головкою, посадкові місця гільз, корінні опори та опори під розподільчий вал.
Keywords: двигун; тріщини водяних сорочок; дефекти; схема заварки довгих тріщин; зварні шви