Огляд сучасних технологій підвищення енергоефективності та розвиток відновлювальної енергетики - Колесник, Павло Сергійович (Запоріжжя: ТДАТУ, 2026)
У сучасних умовах питання раціонального використання енергоресурсів набуває критичного значення, що спонукає до пошуку нових інженерних рішень. В тезах про вдосконалення сонячних систем розглядається проблема ефективного використання сонячної енергії для охолодження повітря в будівлях та нагрівання води [1]. Пропонується інноваційний підхід, що включає новий тип сонячної панелі, здатної перетворювати випромінювання безпосередньо на холод, а також модернізовану систему нагріву води з використанням теплових насосів.
Keywords: використання енергоресурсів; сонячна енергія; теплові насоси