Соціальний капітал в системі охорони праці підприємства - Грицаєнко, Микола Ігорович; Грицаенко, Николай Игоревич; Hrytsaienko, Mykola (КНЕУ, 2019)
Позитивні зміни в системі охорони праці повинні досягатися не лише за рахунок удосконалення її організації та механізму фінансування. В комплекс заходів необхідно включити ті, що забезпечать формування суспільної взаємодії та згуртованості, зростання ступеня довіри, сприятимуть поширенню позитивних соціальних норм та цінностей, а також формуватимуть інститути, здатні до накопичення соціального капіталу. Ці заходи позитивно вплинуть не тільки на ефективність системи охорони праці окремих підприємств, а також на економічний розвиток країни в цілому.
Keywords: охорона праці; соціальний капітал підприємства; витрати підприємств; метод аналізу ієрархій