Форми фізкультурно-оздоровчих технологій у процесі фізичного виховання учнів загальноосвітніх навчальних закладів - Верховська, Марина Володимирівна; Верховская, Марина Владимировна; Verkhovska, Maryna (My University, 2014)
UK: У статті представлено деталізацію впровадження фізкультурно-оздоровчих технологій у традиційні форми фізичного виховання учнів загальноосвітніх навчальних закладів. Сьогодні загальноосвітні навчальні заклади отримали право вибору з-поміж існуючих варіантів навчання та виховання, а також конструювання нових. Тому закономірним виявляється рух учителів фізичної культури до використання фізкультурно-оздоровчих технологій на уроках фізичної культури, зміна концепції спортивної орієнтації фізичної культури на оздоровчу, що спрямовується на створення варіативних форм, розробку та апробацію нових технологій тощо. Впровадження фізкультурно-оздоровчих технологій не змінюють логіки навчально-виховної о процесу, але відміняють жорстку нормативність і авторитарність шкільних програм, формують позитивну мотивацію до предмета «фізична культура», сприяють оздоровчому і тренувального ефекту, коригують стан здоров’я всіх учасників цього процесу. RU: В статье представлена детализация внедрения физкультурно-оздоровительных технологий в традиционные формы физического воспитания учащихся общеобразовательных учебных заведений. Сегодня общеобразовательные учебные заведения получили право выбора из существующих вариантов обучения и воспитания, а также конструирование новых. Поэтому закономерным оказывается направленность учителей физической культуры к использованию физкультурно-оздоровительных технологий на уроках физической культуры. Изменение концепции спортивной ориентации физической культуры на оздоровительную. Направленность на создание вариативных форм, разработку и апробацию новых технологий. Внедрение физкультурно-оздоровительных технологий не меняют логики учебно-воспитательного процесса, но отменяют жесткую нормативность и авторитарность школьных программ, формируют положительную мотивацию к предмету «физическая культура», способствуют оздоровительному и тренировочному эффекту, корректируют состояние здоровья всех участников этого процесса. EN: The article presents the detail of the implementation of health and fitness technology in the traditional forms of physical education students of secondary schools. Today, educational institutions were given the right choice of the existing options of training and education, as well as the construction of new ones. Therefore, the logical focus is physical education teachers to the use of fitness technology at physical training lessons. Changing the conccpt of sports orientation of physical training on wellness. Focus on developing various forms, development and testing of new technologies. Implementation of health and fitness technologies do not change the logic of the educational process, but overturned stringent regulatory and authoritarian school programs, form the positive motivation to the subject of ’’physical culture”, promote wellness and training effect, adjust the health of all participants in this process.
Формы физкультурно-оздоровительных технологий в процессе физического воспитания учащихся общеобразовательных учебных заведений
Forms of fitness technology in physical education sltudents of secondary schools
Keywords: физкультурно-оздоровительные технологии; урок физической культуры; урок плавания; урок специальной медицинской группе; физкультминутка; фізкультурно-оздоровчі технології; урок фізичної культури; урок плавання; урок спеціальної медичної групи; фізкультхвилинка; sports and health technology; physical education class; swimming lesson; a lesson o f special medical group; minute motion