Енергетична оцінка ефективності тихохідних норій зернопунктів - Сідельников, Б. Ю. (ТДАТУ, 2020)
Розвиток механізації і автоматизації технологічних процесів на зернопунктах пов'язаний з використанням великої кількості транспортуючих машин, зокрема, норій. Всі технологічні і транспортні операції виконуються з обов’язковою їх участю. Ступінь використання норій за продуктивністю є основним критерієм, який визначає найважливіші техніко-економічні показники зернопункту. У зв’язку з цим досягнення економічності роботи електроприводів норій є актуальним завданням.
Keywords: транспортуючи машини; критерії; зернопункт; обробка зерна; потужність; питома продуктивність; енергоємність обладнання; питома металоємність обладнання